Managing Partner

Edwin van Wijk is founder en managing partner van Value@Stake. Hij adviseert opdrachtgevers op het gebied van corporate communicatie crisis- en issuesmanagement. In de afgelopen jaren heeft hij zich vooral toegelegd op herstructurerings- en verandercommunicatie. Zo adviseerde hij gedurende 2015 de raad van bestuur van V&D Groep en stond hij als woordvoerder namens de directie en de curatoren regelmatig de media te woord. Voordat hij Value@Stake oprichtte, gaf Edwin leiding aan de financial communications practice van een groot internationaal communicatieadviesbureau. In de jaren daarvoor werkte hij voor blue chip Nederlandse financiële instellingen waaronder Delta Lloyd, Robeco en MeesPierson.

“Als ik IETS belangrijk vind is dat authenticiteit en integriteit. Niet marchanderen met principes maar pal staan voor en doen wat belangrijk is, ook als dat niet in je eigen belang is. Mijn opa vocht als vrijwilliger in de Spaanse Burgeroorlog tegen de fascisten; dat heeft mij altijd aangesproken.

Het verklaart misschien ook waarom ik als puber al politieagent wilde worden en begin jaren ’80 ook ben geweest. Mijn lichtende voorbeeld was persvoorlichter Klaas Wilting. Wat hij deed – ervoor zorgen dat de media en het publiek meer begrip en waardering zouden hebben voor (en vertrouwen in) de politie – dat wilde ik ook! Je kunt gerust zeggen dat dat mijn missie en inspiratie nog steeds is; het recht zetten van mispercepties en vooroordelen. Het bijstellen van verwachtingen. Het versterken van vertrouwen.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn vrouw en onze studerende zonen. Verder teken en schilder ik graag en interesseer ik mij voor beeldende kunst en architectuur, vooral die van de jaren ‘60 en ’70 waaraan ik warme herinneringen bewaar. Bij Erfgoedvereniging Heemschut zet ik mij daarom in voor het behoud van en meer waardering voor naoorlogse architectuur.”

 

Mail Edwin van Wijk

LinkedIn