Als bestuurder of topmanager moet je regelmatig publiekelijk een standpunt verkondigen. Een professionele mening of een toelichting op de strategie van je organisatie. Soms omdat je  belangrijk nieuws te melden hebt,  soms  een crisis jouw organisatie heeft geraakt. Bij goed nieuws zul jij meestal zelf de media opzoeken,  bij slecht nieuws zoeken zij jou wel op.

Reguliere mediatrainingen gaan vooral in op defensieve situaties: er is een kwestie, en jouw organisatie moet zich verantwoorden. Daarom worden veel beslissers getraind om ‘met meel in de mond’ te praten. Wat dit doet met jouw  geloofwaardigheid en het beeld dat achterblijft van je organisatie laat zich raden.

Charles Groenhuijsen (journalist, publicist en TV-host) en Michael Renssen (communicatiestrateeg en trainer/coach) maken van jou als woordvoerder van je organisatie in één dag een graag geziene mediagast. Ongeacht of je nu goed of slecht nieuws te vertellen hebt. Zonder voorbij te gaan aan de strategie en identiteit van je organisatie, stellen zij vooral de kwaliteit van jouw mediaoptreden voorop.

Vragen die daarbij centraal staan zijn:

  • Hoe speel ik als woordvoerder namens mijn organisatie effectief in op wat media willen weten?
  • Hoe vertaal ik mijn standpunten effectief naar statements die het goed doen in de media?

Hierdoor ben je in staat om jouw eerlijke verhaal de (positieve) media-aandacht te gunnen die het verdient. En zul je merken dat je het beste scoort als je het échte verhaal overtuigend en mediageniek overdraagt.

Na een gedegen intake-gesprek is de training geschikt te maken voor maximaal acht deelnemers. Dat betekent dat een team woordvoerders, een gehele directie óf een bestuur in één keer dezelfde training kan meemaken.

‘Effectief in de  Media’ is een intensieve training van één hele dag! Maar het brengt je een schat aan praktische tips en adviezen waarmee je als woordvoerder namens je organisatie zelfverzekerd de media-arena instapt. En dát is tegenwoordig misschien noodzakelijker dan ooit!

Onze zomertraining Effectief in de Media kun je boeken van 1 juli tot 30 september 2024.

Meer weten over de mogelijkheden en de zomerse tarieven? Neem contact op met Michael Renssen: E: [email protected] of T: 0657 940 256